OVERIGE MATERIALEN

UNIEKE HORECA KEUKENS

Naast de standaard materialen zoals RVS, volkern en hpl is het ook mogelijk om met andere materialen te werken. We werken bijvoorbeeld met composiet, dekton, keramiek of glas. Door deze materialen aan grootkeukens meubels toe te voegen krijgt een keuken een unieke uitstraling.

COMPOSIET

Een composieten blad heeft een natuurlijke en sfeervolle uitstraling. Het is een ijzersterk materiaal waar de beste eigenschappen van kunsthars en natuursteen met elkaar worden verenigd. Een blad van composiet is samengesteld uit kunststof en natuursteen. Deze twee materialen worden door een kunsthars gebonden waardoor composiet ontstaat. Composiet is een materiaal met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen bacteriën en andere schadelijke stoffen niet doordringen. Hygiënisch is meteen het grootste voordeel van een composieten werkblad. Daarnaast is het stootvast, kras- en hittebestendig. Er bestaan drie soorten afwerking voor composiet: hoogglans, matglans (gezoet) en geborsteld (satin).

DEKTON

Dekton is een relatief nieuw materiaal voor bladen, het kleurenprogramma omvat naast egale kleuren, ook een aantal fraaie look-a-likes van natuursteen en beton. Dekton is sterk verwant aan keramiek. Het productieproces van Dekton omvat echter ook technieken en ingrediënten uit de glas- en composietindustrie. Onder hoge druk en temperatuur ontstaat tijdens dit proces een ultracompacte massa. Dit zorgt er voor dat het materiaal een uitstekende kras- en hittebestendigheid. In tegenstelling tot composiet kunnen er dus wel hete pannen op het blad worden gezet en heeft Dekton een hogere vlekbestendigheid. Dekton is beschikbaar met zowel een matte, geborstelde oppervlakte als met een hoogglans oppervlakte (gepolijst). Hoewel de twee oppervlaktes een geheel andere uitstraling aan een meubel geven hebben ze beide goede hygiënische eigenschappen. In vergelijking met graniet en composiet, is Dekton wel kwetsbaarder voor beschadiging bij punt- en stootbelasting.

KERAMIEK

Een keramiek blad bestaat uit lagen keramisch materiaal, gevormd door verhitting en druk. Hierdoor heeft keramiek de allure van natuursteen, oogt stoer en natuurlijk en is goed met andere materialen combineren. Verder heeft een keramiek werkblad veel praktische voordelen. Het materiaal is hard; harder dan graniet zelfs. Keramiek is onderhoudsarm en blijft mooi, dankzij de krasbestendigheid en watervastheid.

Doordat het materiaal niet poreus is, tast vocht het niet aan en trekken voedselresten er niet in. Hierdoor heeft het een hoge een hoge vlekbestendigheid. Een zeer befaamde eigenschap van een keramiek werkblad is de hittebestendigheid; geschikt tot circa 450 graden Celsius! Een keramiek werkblad is gevoelig voor zuren, harde schuurmiddelen en agressieve chemische producten en minder goed bestand tegen puntbelasting.

GLAS

Glas is volledig anorganisch en geeft geen vluchtige organische stoffen af. Dit maakt dat glas een gezond en een éénvoudig te onderhouden materiaal is en ideaal voor het interieur. Waar hoge eisen ten aanzien van hygiëne gelden is glas bij uitstek geschikt. Glas is gemakkelijk te onderhouden, vanwege het gladde oppervlak en de resistentie tegen schoonmaakproducten.

Er zijn verschillende decoratieve glassoorten op de markt en op basis van de gewenste transparantie en decoratieve effecten kan een keuze worden gemaakt. Een aantal soorten zijn transparant, extra helder, gekleurd, doorschijnend bedrukt, geschuurd, gelakt, ontspiegeld en spiegelglas. Glas wordt gebruikt voor onder andere opstanden, vitrines en decoratieve doeleinden.

NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR DE MOGELIJKHEDEN!

nl_NLDutch